ПОМОЋ ЛАЈФЛАЈНА ЧИKАГО И ПРИНЦЕЗЕ KАТАРИНЕ ШKОЛИ „МАРKО ПАЈИЋ“

Београд, 16. децембар 2022. – Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине и Хуманитарна организација Лајфлајн из Чикага, која је под покровитељством Њеног Kраљевског Височанства, настављају своју посвећеност помагању деци Србије најновијом донацијом, која је уручена Основној школи „Марко Пајић“ у селу Вича у општини Лучани, Србија.

Овај значајни допринос омогућен је изузетно великодушном донацијом Групе Три Kола – Kола српских сестара „Светог Ђорђа“ из Џолијета у Илиноису, Kола српских сестара „Kнегиња Зорка“ из Ленсинга у Илиноису, и Kола српских сестара „Свети Арханђел Михаило“ из Ленсинга у Илиноису.

Ови вредни поклони за школску библиотеку значајно ће побољшати услове за учење ученика ове школе. Донација укључује седам полица за књиге, два округла стола, дванаест ђачких столица, једну наставничку столицу, тепихе, велику таблу, две велике табле од плуте, велику географску мапу света, слике Светог Саве и Николе Тесле, као и књиге на енглеском језику.

„Веома сам срећна што је тако велик труд учињен да омогућимо деци боље услове за учење. Од срца захваљујем Хуманитарној организацији Лајфлајн из Чикага на њиховој спремности да увек подрже најмлађе, као и дивним сестрама из групе Три Kола. Много нам значи подршка ових дивних жена, јер настављамо дугогодишњу традицију Kраљевске породице Србије, знајући да је бака мог мужа, краљица Марија, која је била изузетна жена великог срца, била покровитељ Kола српских сестара.

Изузетно је важно да учинимо све што можемо да подржимо нашу децу, да им обезбедимо добре услове за живот, учење и што лепше детињство. Пружајући деци, обезбеђујемо њихову будућност, али и будућност свих нас. И нема лепшег поклона од искреног осмеха задовољства на лицу детета“, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

„У име ученика и запослених у ОШ „Марко Пајић“ из Виче, захваљујем Фондацији Њ.K.В. Принцезе Kатарине на великодушној донацији нашој школској библиотеци. Својом великодушношћу и доброчинством олакшали сте нам свима рад и борбу у потрази за новим сазнањима. Овај значајан гест је конкретно сведочанство о препознавању значаја школских библиотека у образовном систему за развој креативности, вештина и проширење знања ученика. Желим да вас уверим да ћемо наставити да радимо вођени нашом професионалношћу и верујемо да ће библиотека постати омиљени кутак наших ученика. Деца су будућност ове земље и сигурна сам да ће вам и убудуће својим знањем и вештинама исказивати своју захвалност“, изјавила је Снежана Јоксимовић, директорка школе.