Краљевски пар на рођендану шведског Краља

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина налазе се тренутно у Стокхолму, у Краљевској палати, где бораве као гости шведске Краљевске породице поводом 70. рођендана Његовог Величанства Краља Карла Густава XVI.

Престолонаследник и Принцеза су заједно са својим домаћинима, Краљем и Краљицом Шведске и шведском Краљевском породицом и члановима краљевских породица из целог света присуствовали синоћ концерту класичне музике шведске Краљевске опере у „Стокхолмском нордијском музеју“, а данашњи дан почео је благодарењем шведском монарху у Краљевској капели. Реч је о посебно свечаној церемонији која се организује само у кључним догађајима за шведску Краљевску породицу попут рођендана, крштења или годишњица.

Испред Краљевске палате је уследио дефиле оружаних снага, који је посматрало више хиљада грађана. Уследиће и пријем за представнике Владе, Парламента и Војске, а прослава Краљевог рођендана биће званично завршена вечерас, гала вечером у Краљевском Двору.

Свечаностима у част Краљевог 70. рођендана присуствују Краљ Карл Густав XVI и Краљица Силвија од Шведске, Принцеза Викторија и Принц Данијел од Шведске, Принц Карл Филип од Шведске, Принцеза Мадлин од Шведске са супругом Кристофом О Нилом, Принцеза Кристина и Торд Магнусон, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, Краљ Хуан Карлос и Краљица Софија од Шпаније, Принц Алберт од Монака, Краљица Маргарета II од Данске, Цар Симеон и Царица Маргарита од Бугарске, Престолонаследник Фредерик и Принцеза Мери од Данске, Принцеза Маргарета и Принц Раду од Румуније, Грофица Мариана Бернадот, Принцеза Хисако од Такамаде.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствоваће вечерас гала вечери у част Краљевог рођендана, а сутра, у недељу, заједно са православним верницима присуствоваће Васкршњој литургији у Српској православној цркви „Свети Сава“ у Стокхолму, којом ће начелствовати Његово Преосвештенство Епископ британско-скандинавски Г. Доситеј.a.

Prestolonaslednik-Aleksandar-Princeza-Katarina-predsednik-Islanda-g-din-Olafur-Ragnar-Grimson-sa-suprugom-Prestolonaslednica-Margareta-od-Rumunije