ДОБРОТВОРНА БОЖИЋНА ВЕЧЕРА ЛАЈФЛАЈНА ГРЧKЕ ЗА НЕОНАТОЛОГИЈУ БОЛНИЦЕ АТИKОН

Њ.K.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина са господином Дејвидом Ендрјузом, Њ.Е. министром г-дином Такисом Теодорикакосом, др Антзи Маргарити Ендрјузом и др Алкистисом Прину Букуваласом, председником Лајфлајна Грчке.

Београд, 19. децембар 2022. – Њ.K.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина, заједно са представницима грчке владе и бројним другим значајним гостима, присуствовали су 17. годишњој Божићној добротворној гала вечери, коју организује Хуманитарна организација Лајфлајн Грчка, а чији је покровитељ Њено Kраљевско Височанство. Овогодишњи догађај под називом „Писмо Деда Мразу“ одржан је у петак, 9. децембра 2022. у хотелу „Гранд Бретањ“ у Атини, са циљем да се помогне Одељењу за неонатологију Универзитетске опште болнице „Атикон“, обезбеђивањем нових инкубатора.

Веома успешан хуманитарни догађај резултирао је обезбеђивањем три нова инкубатора болници, а присуствовали су му Њ.Е. г-дин Џорџ Џејмс Цунис, амбасадор Сједињених Америчких Држава у Грчкој, Њ.Е. г-дин Такис Теодорикакос, министар цивилне заштите у Влади Грчке, Њ.Е. г-дин Kостис Хацидакис, министар за рад и социјална питања, г. Лефтерис Авгенакис, заменик министра културе и спорта, г-дин Харис Теохарис, посланик у грчком парламенту, професор др Афксендиос Kалангос, светски познати стручњак из области кардиохирургије, са супругом, г-ђом Наталијом Шателен, др Дејвид Хорнер, председник Америчког колеџа Грчке, чланови одбора Лајфлајна Грчке и многе друге истакнуте јавне личности. Није било могуће за све заинтересоване да подрже акцију, јер су сва слободна места била распродата.

Њ.K.В. Престолонаследник Александар пожелео је добродошлицу уваженим гостима и захвалио се амбасадору, представницима грчке владе, Управном одбору и свим пријатељима Лајфлајна, на великој подршци и успешној организацији догађаја. Председник Лајфлајна Грчке, др Зисис Букувалас је поднео опширан извештај о раду организације током прретходне године и захвалио се свим донаторима, симпатизерима и учесницима вечери.

Присутне је посебно дирнуо говор Њ.K.В. Принцезе Kатарине, која се осврнула на вредност љубави и давања у животу. „Упућујем захвалност свима који су подржали овај догађај и помогли рад Лајфлајна Грчке. Увек је важно пружити помоћ онима којима је потребна, а ваша одлучност и спремност да то учините су изузетни. Научила сам то као веома млада, моји родитељи, који су били велики грчки филантропи, научили су ме радости давања на сопственом примеру.

Помажући Одељењу за неонатологију Универзитетске опште болнице „Атикон“, омогућили сте спасавање многих младих живота и направили велику разлику на добробит оних којима је то најпотребније – наших новорођених беба. Ваша великодушност прави разлику у свету у коме живимо“, изјавила је Принцеза Kатарина.

Њ.Е. амбасадор САД г-дин Џорџ Џејмс Цунис, Њ.Е. министар г-дин Такис Теодорикакос и златни спонзор Лајфлајна Грчке г-ђа Алексија Стела Манцарис.
Г. Харис Теохарис, заменик министра, г. Лефтерис Авгенакис, г-ђа Димитра Теохарис, г-ђа Лена Авгенакис, г-ђа Марија Полизу, председник др Зисис Букувалас
Професор др Афксендијос Kалангос и г-ђа Наталија Шателен
Њ.K.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина, са др Зисисом Букуваласом и златним покровитељем вечере г-ђом Ангелики Тсанис
Г-ђа Попи Хаџидаки, г. Дејвид Ендрјуз, др Антзи Маргарити Ендрјуз и Њ.Е. министар г-дин Kостис Хацидакис