ДСД ОО Горњи Милановац: ВИДОВДАН, ПРАЗНИК НАД ПРАЗНИЦИМА

Друштво српских домаћина, општинско одбор Горњи Милановац, велики српски празник Видовдан и своју крсну славу прославило у селу Роге надомак Пожеге. Уз богат културно-уметнички прогрм, резање колача и славску трпезу на врло достојанствен начин је прослављен један од два највећа српска празника.
Ученици основне школе уз подршку ДСД и пригодну беседу Др проф. Драгољуба Петровића подсетили су све на оне скоро изумрле вредности: родољубље, правдољубље, човекољубље и истинољубље. ,, Мале сеоске школе, попут ове, сачуваће српску душу“,  истакао је у својој надахнутој беседи професор Петровић.
,,Постоје записи да су Срби на овим просторима постојали још од доба када је Син Божји имао 12 година. Двадесет седам српских племена је било распрострањено по Илирику, тачније старој, прастарој Србији и немој нико да вас лаже да ми нисмо најстарији народ, не само на Балкану већ у Европи. Србија је имала свој звездани тренутак када је имала домаћина и попа да је води. И поново ће озвездати када је домаћин поведе“ истакао је између осталог професор Петровић у својој надахнутој беседи. Косовске песме које је Видовдану подарила Јана Столица и поезија Љиљане Браловић уз сценски приказ ,,Кнежеве вечере“ употпунило је величање овог великог дана.