ФОНДАЦИЈА ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ДОНИРАЛА ЕЛЕКТРИЧНЕ КРЕВЕТЕ, ДУШЕКЕ, МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ И ПРИБОР У ВРЕДНОСТИ ОД 56,500 ЕВРА БОЛНИЦИ У СМЕДЕРЕВУ

Њ.К.В. Принцеза Катарина донирала је преко потребне Striker електричне кревете, душеке, медицинску опрему и прибор за 17 болница широм Србије у вредности вишој од 500,000 евра.
Општа болница „Свети Лука“ у Смедереву примила је 10 Стрикер електричних кревета за одељење интензивне неге, 2 стола за преглед деце, стерилизатор, 40 душека, 11 струјних трансформатора и 3 инфузиона сталка.
Вредност донације износи више од 56,500 евра и омогућена је уз подршку Пројекта C.U.R.E. из Денвера, Колорадо.
„Мој супруг и ја смо веома захвални др Дагласу Џексону, директору Пројекта C.U.R.E, који вец́ неколико година подржава рад и помаже Фондацији Принцезе Катарине у Србији, а посебно у овом тренутку имајуц́и у виду наше херојске лекаре, медицинске сестре и медицинско особље који ризикују своје животе у борби против корона вируса, како би помогли и спасили животе“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.
Њ.К.В. Принцеза Катарина захваљује компанији Деламоде из Београда на пруженој значајној помоћи у складиштењу ове важне медицинске опреме, која је изузетно корисна за наше болнице, посебно сада.