ФОНДАЦИЈА ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ДОНИРАЛА ВИШЕ ОД 156.000 ЕВРА БЕОГРАДСКИМ БОЛНИЦАМА

Њ.К.В. Принцеза Катарина донирала је електричне кревете марке Strajker, душеке и медицинску опрему за 17 болница широм Србије, у вредности већој од 500.000 евра.
Шест болница у Београду добило је медицинску помоћ у вредности преко 156.000 евра. Ова драгоцена донација омогућена је уз подршку др Дагласа Џексона председника Пројецт C.U.R.E из Денвера и хуманитарне организације Лајфлајн Њујорк, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина.
„Мој супруг и ја смо веома захвални др. Дагласу Џексону, председнику Пројецт C.U.R.E који већ дужи низ година помаже мојој Фондацији у Србији. Веома је важно, посебно у овом тренутку, имајући у виду кроз шта су херојски лекари, медицинске сестре и медицинско особље пролазили захваљујући коронавирусу, да им омогућимо оно што им је потребно да би могли да наставе да помажу људима и спасавају животе“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.
Шест болница у Београду које су примаоци ове веома важне донације су: Клинички центар Србије – Клиника за дигестивну хирургију, КБЦ Земун, КБЦ Драгиша Мишовић, Ортопедска болница Бањица, Болница Свети Сава и Специјална болница за церебралну парализу. Донација медицинске опреме укључује: 24 електрична кревета за интензивну негу (Strajker ICU кревети), 24 трансформатора, 173 мадраца за болничке кревете, 15 сталака за инфузију и ортопедска помагала која су дистрибуирна горе наведеним установама.