Фудбалски турнир „Пехар Краља Стефана Првовенчаног“ у Алексинцу

26. јула 2017. године одржан је фудбалски турнир „Пехар Краља Стефана Првовенчаног“ у Алексиначком Бујмиру, у организацији Oпштинског одбора Алексинац Удружења Краљевина Србија, а у част 800. годишњице крунисања Краља Стефана Првовенчаног, као део годишњих активности општинских одбора удружења које претходе централној прослави Краљевог дана 7. октобра у Краљеву.

 

У организацији турнира нарочито се истакла омладина којој остајемо захвални на великој енергију коју је посветила овом догађају.

Екипе су биле састављене од играча узраста од 2000. до 2006. годишта а дошле су из Алексинца, Алексиначког Рудника, Бобовишта, Бујмира и других места у околини Алексинца.

Прво место и Пехар Краља Стефана Првовенчаног освојила је екипа КМФ БУБАР из Алексинца. Друго место освојила је мешовита екипа „Краљево“ из села Краљева а треће место домаћин, екипа Алексиначки Бујмир.

За најбољег играча турнира проглашен је голман Стефан Лазић и награђен књигом Јована Дучића „Верујем у Бога и Српство“.

Настављајући у истом духу, Општински одбор Алексинац учествоваће у организацији великог турнира у Алексиначком Руднику 4. августа чиме ће отпочети прослава Дана рудара.