„Глас Србије“ на Сајму књига у Београду

Међу бројним излагачима на овогодишњем  Сајму књига у Београду, у хали 4 налази се и штанд „Воли, заволи! Глас Србије!“ .

На штанду ће посетиоце  током већине дана трајања Сајма, од 20. до 27. октобра дочекати уредница „Гласа Србије“ Маја Ковачевић – мајка 11 деце.

Поред велике улоге коју има као самохрана мајка 11 деце, Маја је писац, али и уредница „Гласа Србије“, „Краљевских новина“ и „Гласа академске Србије“. Залаже се за повећање свести о важности породице, културно-историјских  и духовних вредности, у циљу стварања заједничког доприноса нашем народу . Председница је и удружења „Књегиња Персида Карађорђевић“, која се бори против „беле куге“ и залаже се за права вишечланих  породица.

Уз главни слоган на штанду „Воли, заволи! Глас Србије!, који гласи  „Обновимо себе“ шаље се јасна порука о важности обнављања духа кроз квалитетне наслове и књиге, које је и ове године припремила издавачка кућа „Глас Србије“.

У улици Меша Селимовић у хали 4, на њиховом штанду можете пронађи следеће наслове:

„Света Анастасија Српска“  –  Маја Ковачевић;
„Скаска о Светој Петки“  –  Маја Ковачевић;

„Жене Солунци говоре“  – Антоније Ђурић;
„Милунка Савић – ордење и ожиљци“ – Милан Богојевић;

„Човечице“  – Љиљана Браловић;

„Звона Светог Симеона“  – Љиљана Браловић;

„ Кроз тамнички прозор“  – Николај Велимировић;

„О исповести и светом причешћу“ –  Свети Илија Мињати;

„Рођење васкрсењу слути“ –  Николина  Церанић  и

„ Misija Петлићa Крестићa“ –  Олгица Лазовић.

Књига „Скаска о Светој Петки“, ауторке Маје Ковачевић је најновија књига „Гласа Србије“ и на овај начин, деца и њихови родитељи су и ове године почашћени бајком о светитељки српског порекла – Светој Петки. 

Да се подсетимо, Маја Ковачевић је 2018. године издала књигу о Ани (Анастасији) Немањић, мајци Свете Саве под називом „Света Анастасија Српска“. С обзиром да се о женама из средњег века мало писало, а посебно о жени Стефана Немање, књига пружа прилику да се упознате с српском владарком, узорном мајком шесторо деце  и великом светитељком, чије мошти почивају у Студеници.

Велика промоција свих књига у издању „Гласа Србије“ организоваће се у петак 25. октобра, у Хали „Борислав Пекић“, са почетком у 20 часова, уз наступ ансамбла „Заволи, воли! Глас Србије!“.

ЦИТАТ:
Када себе представља, Маја највише воли да каже да је српска сељанка и мајка 11 деце. „Деца и обавезе у породици захтевају велику одговорност и траже посвећеност и време. Потрудићу се да те вредности о породици и нашој култури пренесем на посетиоце нашег штанда на Сајму. Доћите да се почастимо добром причом и књигама, јер је много важно да волимо, да заволимо и кроз тај пут да обновимо себе. “ – поручује храбра и борбена жена Маја Ковачевић. 

Даница Ђ.