ИЗАСЛАНИК ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИКА АЛЕКСАНДРА НА ЦЕРЕМОНИЈИ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ДРЖАВНОСТИ НА ОПЛЕНЦУ

Обележавање Дана државности у цркви Светог Ђорђа на Опленцу

15/02/2019

Изасланик Његовог Краљевског Височанства Престолонаследника Александра, господин Предраг Марковић, члан Крунског савета, присуствовао је церемонији поводом Дана државности Републике Србије у цркви Светог Ђорђа на Опленцу где је положио венац на гроб Врховног Вожда Карађорђа.

Церемонији су присуствовали и Њихова Краљевска Височанства Принц Михаило и Принцеза Љубица.

Овом приликом Престолонаследник Александар честитао је грађанима Србије Дан државности:

„Поводом Дана државности грађанима Србије упућујем срдачне честитке и најбоље жеље. Сретење је дан када обележавамо прошлост, а припремамо и славимо будућност Србије. На овај дан, пре 215 година, почела је изградња модерне Србије, подизањем Првог српског устанка на челу са мојим претком Карађорђем, а пре 184 године донет је први српски устав.

Данас је Србија земља у којој се свакодневно унапређују демократска начела, у којој се зна важност људских права и значај поштовања свих разлика, било да су оне верске или националне. Будимо истрајни на том путу и наставимо да градимо правну државу у којој грађани живе безбедно и достојанствено, државу која памти и поштује своју прошлост, а у сваком тренутку је усмерена на будућност и на очување Србије за нашу децу.

Уз сећање на Сретење 1804. и са жељом да овај дан увек славимо као уједињени грађани Србије и целог света, честитам вам наш велики празник. Живела Србија!“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар у својој поруци.