Књига добрих људи

Када бих поново бирао опет бих истим путем кренуо речи су Ненада Добричића оца две дивне ћерке добог супруга великог Србина и добротвора из Детроита који испуњава све Божије заповести и иде путем вере, наде и љубави

Када је из своје родне Баточине и једнога малог села Доброводице кренуо трбухом за крухом у далеку Америку, уз тешке тренутке када се одвајао од својих најмилијих још тада је у свом срцу осећао потребу да једнога дана помогне својим земљацима својим најближима и свима онима којима је та помоћ била најпотребнија.

И данас када га људи питају одакле си дошао брате а он прво помене своје дивно и мало село у којем мy је срце и душа остала, и којем се увек враћа када му то дозволи могућност с обзиром да још од давне 96 године ради као возач у Детроиту.
А ево за неколико година од када је овај племенити човек замислио идеју да се уради књига добрих људи и у њу упишу сви они који својим срцем помажу своје земљаке. Ево већ седма акција је урађена успешно. А његова жеља је да уради 50 акција и да књигу са именима дибрих људи преда у манастир да се свакога дана добри људи помињу у молитвама наших свештеника. А многи добри људи великог срца кренули су за овим човеком. Све што радим радим од срца и неочекујем да ми неко буде захвалан због тога јер све сто имамо или дајемо није наше него Божије и хвала Богу што нам је дао да и ми можемо да дарујемо другима. Последња акција коју смо организовали била је жеља да помогнемо мајци једанаесторо деце да своју фирму постави на ноге и да та фирма буде јака и добра издавачка кућа. Маја се бави писањем књига а ми смо јој омогућили да Своје књиге штампа у већим тиражима и да тако књига буде јефтинија и да сви могу да је купе, сада Слава Богу Мајине књиге могу се купити и овде у Мичигену Детроиту она и њена деца живе од продаје тих књига и пуно ми је срце радости што смо ето дали део себе да јој помогнемо да сви Срби у свету имају њена издања. Људи који су помогли ову акцију су скупили смо 4000 евра новца, а још се књига продаје и има их и могу се поручити код нас.
Имена људи који се налазе у књизи добрих људи:
Милан Момчиловић, Никола Маринковић, Gregory Dunn, Миљан Девић, Ведрана Девић, Сњежана Адамовић, Милош Шегрт, Мали Рома, Милан Милановић, Боро Шкорић, Александар и Милан Батула, Петар Ђорђевић, Милан Бојичић, Милан Шапоња, Бојана Ц, Миодраг Машић, Косара Николић, Лиса Стојковић, Љубомир Ђурић, Велинка Милановић, Тодор Вујатовић, Драган Кранчић, Дрле Миленковић, Tedy Williams, Милка Момчиловић, Даниел Василевски, Снежана Милутиновић, Александар Инов, Александар Филиповић, Славко Фрковић, Славиша Угреновић, Мирослав Лепојевић, Грег Миленковић, Милица Добричић, Марина Добричић, Жарко Ђокић, Дивна Добричић, Цане Росић, Данило Машановић, Његош Петковић, Саша Горашевић, Марко Митровић, Синиша Трбовић, Шпиро Миловић, Новица Смиљанић, Бранислав Љиљана Илић, Ненад Добричић, и имамо петоро њих који су хтели да буду непознати, анонимус.


Ово неће бити последња акција биће их још aко да Бог да још много људи се укључи да дајемо само добро. Да волимо своју земљу да нам буде прва  мисао да помажемо једни другима да праштамо и волимо Бог нам је дааровао дарујмо и ми.