Краљево писмо српском народу на Косову и Метохији

Потпредседник Управног одбора Удружења Краљевина Србија г.Андрија Шошић, као специјални изасланик, прочитао је писмо Његовог Краљевског Величанства Престолонаследника Александра на централној прослави Видовдана у Косовском Поморављу у Великом Ропотову у општини Ранилуг.

Културно-спортска манифестација “Видовданске свечаности“ која се одржава деветнаесту годину за редом привукла је више хиљада грађана у ово живописно место.

У уметничком делу програма на прелепом спортском терену ОШ “Трајко Перић“ игром и песмом су се представили КУД „Српски вез“ из Куманова, КУД „Гоце Маркоски“ Доње Лисиче из Скопља, КУД „Младост“ из Босилеграда и КУД „Крива Река“ Беривојца.

У ревијалном делу подељене су и награде за победнике у различитим спортским дисциплинама и надметањима која су се дешавала протеклих дана у овом месту а изабрана је и најлепша девојка Косовског Поморавља

У свом писму ЊКВ Престолонаследник Александар је поред великог празника Видовдана честитао становницима општине Ранилуг и Дан општине који је обележен тај дан.

Крај писма су сви присутни дочекали на ногама уз громогласан аплауз.

Председник Извршног одбора г. Предраг Меденица је том приликом заменику градоначелника општине Ранилуг г. Давору Петковићу поклонио књигу мемоара ЊВ Краља Петра Другог „Мој живот“ као захвалност Удружења Краљевина Србија на срдачном дочеку.