КРАЉЕВСКИ ДВОРОВИ ПОНОВО ОТВОРЕНИ ЗА ПОСЕТИОЦЕ

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина отворили су туристичку сезону 2017. и позвали све заинтересоване да у периоду од 1. априла до 31. октобра посете дворски комплекс. Представници медија који су се придружили првој тури кроз дворове имали су прилику да се послуже кафом из широке палете производа компаније „Бин енд Лиф“.

Уз пратњу професионалних туристичких водича, туристи имају прилику да обиђу дворски парк, Краљевски двор, Бели двор и дворску цркву Светог Андреја Првозваног, како би се у пријатној једноипосатној шетњи упознали са историјом, уметношћу и културом којима наша земља може да се поноси. Посетиоци ће у оквиру тура имати прилику и да се сретну и поздраве са Престолонаследником и Принцезом када год су присутни.

„Изузетно ми је задовољство што имамо прилику да отворимо још једну туристичку сезону и што ће наши грађани, као и сви туристи, и ове године уживати у обиласцима дворова. Историја и успомене које садржи дворски комплекс су непресушне и веома је важно да их пренесемо на младе нараштаје и едукујемо их. Чест је случај да наши грађани нису информисани о важним уметничким делима која се овде налазе, а управо организоване туре су одлична прилика да их виде уживо и науче нешто ново“, истакао је Престолонаследник Александар.

Туристичка Организација Београда (ТОБ) организоваће посете краљевским дворовима сваке суботе и недеље од 1. априла до 31. октобра у два редовна термина, од 11 и од 14 часова, уз могућност организације групних посета током радних дана уз претходну најаву. Цена улазнице укључује и организован аутобуски превоз са Трга Николе Пашића. Број људи у групи је ограничен на 50.

„Као и други европски градови који су имали или имају монархистичку традицију па су отворили своје домове за суграђане и туристе, тако је и Београд отворио врата својих краљевских дворова који су факат богате историје српског народа и престоног града наше државе. Овај туристички програм, који се четрнаест година реализује у континуитету у организацији Туристичке организације Београда, Краљевског двора и СП „Ласта“ је најпосећенији програм разгледања града, а сходно порасту промета туриста у нашем граду, очекујемо још већу посећеност ове године“, рекао је Миодраг Поповић, в.д. директора Туристичке организације Београда.

За све информације и резервације посетиоци се могу обратити Туристичком информативном центру у Београду, Кнез Михаилова 6, телефон: 011 26 35 622, е-пошта: dvorskikompleks@tob.rs, контакт особа Сања Павловић, вебсајт www.tob.rs.

Школе, студентске организације и пензионерска удружења дворове на Дедињу могу посетити у оквиру групних посета сваког радног дана у терминима од 10 до 14 часова уз обавезну најаву Канцеларији Њ.К.В. Престолонаследника Александра на број 011 306 4050 или путем е-поште: kancelarija@dvor.rs. Једна група може да буде сачињена од најмање 15 и највише 50 посетилаца. Вебсајт: www.dvor.rs