Краљевски пар на божићној литургији у крипти храма Светог Саве

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су 07.јануара, божићној литургији којом је начелствовао Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј уз саслужење епископа и свештенства Српске православне цркве, у крипти Храма Светог Саве.

У својој божићној честитки Престолонаследник Александар је поручио:

„Поводом празника Христовог рођења, свим грађанима Србије и Републике Српске упућујем најсрдачније честитке, са жељом да Божић проведу у миру и љубави, окружени добром вољом. И ове године дочекујемо рођендан Сина Божјег са радошћу, вером, надом и љубављу. Дух добре воље, мир и брига за ближње који прожимају ово доба године уливају нам наду да ће бескрајна светлост Свевишњег обасјати наше животе, и подсетити нас овим празником да стремимо племенитости, заједништву и следимо стазу Божијег закона. Моја породица и ја вам желимо да овај велики Свети празник, дан радости за све хришћане, проведете у миру и радости. Мир Божји, Христос се роди!“

Након божићне литургије, Принцеза Катарина послужила је ручак и поделила божићне пакетиће деци у Дому за децу и омладину „Јован Јовановић Змај“ заједно са Њ.Е. г-ђом Кати Чабом, амбасадорком Канаде у Србији, Њ.Е. г-ђом Алоном Фишер-Кам, амбасадорком Израела у Србији и Њ.Е. г-ђом Изабелом Кристином де Азеведо Хејверт, амбасадорком Бразила у Србији.