Краљевски пар помаже деци избеглицама у Грчкој

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, и њена сестра г-ђа Бети Румелиотис присуствовали су синоћ хуманитарној вечери у корист деце избеглица која су сама у Грчкој.

Домаћини догађаја у Метрополитен клубу у Њујорку били су Лајфлајн Њујорк хуманитарна организација која ради под покровитељством Принцезе Катарине и Бодосаки фондација из Грчке.

Догађају су присуствовали Њихова Краљевска Височанства Принц Филип и Принцеза Татјана од Грчке и г-дин Димитрис Властос, председник Бодосаки фондације.

Лајфлајн Њујорк и Бодосаки фондација су се удружили да помогну напуштеној деци избеглицама којима је потребан дом. Хиљаде деце и тинејџера избегли су у Грчку са таласом избеглица. Само током прва четири месеца 2016. године више од 1.500 малолетника без родитеља регистровано је на грчкој територији, а тренутно 420 њих нема смештај и раштркани су широм ове земље по камповима где живе у веома тешким условима.

Како би овој несрећној деци обезбедилли сигурност и основне услове за живот, храну и склониште, лекове и психолошку подршку, и где је то могуће прилику за поновно спајање са њиховим породицама, Лајфлајн Њујорк и Бодосаки фондација су се удружили да прикупе неопходна средства.

Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина су од свег срца подржали ову хуманитарну акцију.