Краљевски пар посетио Милвоки, Висконсин

Њихова  Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина били су гости Саборног храма Светог Саве у Милвокију, држава Висконсин у САД. Посету је организовао протојереј ставрофор Драган Велеушић.

Циљ целокупне краљевске посете је препознавање доприноса лидера српске заједнице, као и водећих непрофитних организација, као што је Лајфлајн Чикаго која је посвећена организовању и подршци напорима у циљу олакшања живота најугроженијим грађанима Србије.

Обилазак Средњег запада Сједињених Америчких Држава организовала је „Лајфлајн“ хуманитарна организација из Чикага која ради под патронатом ЊКВ Принцезе Катарине.

Током једнонедељне посете, Њихова Краљевска Височанства посетила су и српску православну цркву Раваница у Детроиту, Мичиген, као и Саборни Храм Светог Васкрсења и Академију „Свети Сава” у Чикагу. Краљевски пар биће и почасни гост Српске адвокатске коморе Америке у четвртак, такође у Чикагу.

У петак ће краљевски пар посетити музеј у српској православној цркви Свети Сава у Мерилвилу, Индиана, а присуствоваће и вечери са играчима голфа и гостима Првог хуманитарног голф турнира који спонзорише „Лајфлајн“ Чикаго.

У Милвокију, краљевски пар је обишао цркву и околину, а затим присуствовао и веома посећеном пријему у Свети Сава културном центру.

„Лајфлајн” Чикаго помаже сиромашнима већ више од 23 године, то је непрофитна организација у којој раде искључиво волонтери.