Краљевски пар присуствовао прослави Видовдана у Грачаници

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, у пратњи Предрага Марковића, члана Крунског савета, присуствовали су данас Светој архијерејској литургији у манастиру Грачаница, задужбини српског средњевековног Краља Милутина, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски Теодосије. Литургији је присуствовао заменик премијера Косова, Бранимир Стојановић, као и председник општине Грачаница, Владета Костић.

Након Литургије Краљевски пар је поделио играчке деци окупљној у порти манастира, а затим и уручио народној кухињи „Мајка Девет Југовића“ донацију у виду брашна и тестенине.

Њ.К.В. Принцеза Катарина посетила је и Општу болницу у Грачаници како би увидела које су потребе ове здравствене установе и са каквим се проблемима суочавају, не би ли им у што краћем року помогла.

Краљевски пар је потом присуствовао помену косовским јунацима на Газиместану, где је Престолонаследник Александар положио венац.

Престолонаследник је честитао Видовдан, веома важан верски и национални празник за цео српски народ широм света којим се обележава сећање на пале јунаке на Косову и Метохији.

„Наша је дужност да вас помогнемо колико год можемо, јер док вама не буде боље, ни Србији неће бити боље“ – поручио је Престолонаследник.

Њихова Краљевска Височанства захваљују се компанији Житопромет из Сенте, Патријаршијском управном одбору СПЦ-а и Канцеларији за Косово и Метохију Владе Републике Србије на помоћи приликом реализације овог путовања.