Краљевски пар у Детроиту на хуманитарним догађајима

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина у претходним данима боравили су у Детроиту где су учешћем у важним међународним хуманитарним догађајима прикупили донације за потребе лечења деце са оштећеним слухом из Србије.

Током боравка у Детроиту Њихова Краљевска Височанства састала су се са бројним личностима значајним када је у питању прикупљање средстава за грађане наше државе. Престолонаследник и Принцеза посетили су Институт за слух Мичиген, а са Данијелом Меглером, доктором српског порекла и председником организације „Породично село Холи“, разговарали су и о даљим могућностима помоћи деци са оштећеним слухом, како српској тако и деци из целог света. Такође, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су болницу и „Холлеy“ центар са госпођом Ардис Гарделом, председницом „Холлеy“ института. Током ове хуманитарне мисије, Њихова Краљевска Височанства посетили су и српску православну катедралу Раваница у Детроиту, где су између осталог присуствовали и ручку на ком је прикупљана помоћ за Лифелине организацију.

„Желим да захвалим нашим пријатељима из Детроита који су омогућили да се фондација Лифелине буде део овако великог пројекта помоћи деци са оштећеним слухом. Наша борба се овде не завршава, већ ћемо у наредним данима посетити хуманитарне догађаје и у другим градовима Сједињених Америчких Држава, остварити нове сарадње и наставити са пружањем помоћи српском народу”, рекла је Принцеза Катарина.

У јулу прошле године Принцеза Катарина је организовала путовање и едукацију за децу оштећеног слуха у кампу „Тхе Холлеy Фамилy виллаге” у Детроиту. Ово путовање организовала је Фондација Принцезе Катарине у сарадњи са доктором Данијелом Меглером, а на пут су тада отишле две васпитачице школе за остећене слухом „Стефан Дечански“ као и седмогодишња девојчица која похађа ову школу, у пратњи мајке, док су овог лета на едукативни пут отишла два студента у пратњи својих предавача.

Њихова Краљевска Височанства примили су и Барбара и Алфред Фишер III, као и господин Ентони Соаве, председник компаније Соаве Ентерприсес и активни учесник активности за добробит заједнице Детроит, са којима су разговарали о будућим филантропским пројектима.