Литургија на ВМА: Молитва за пацијенте, докторе и комплетно особље

Протојереј ставрофор Стојадин Павловић, дикректор Патријашијске управе СПЦ, са протом др Александром Совиљем, војним свештеником на ВМА, служио је у данас, на богослужбеном мјесту Српске православне цркве (параклис) на Војномедицинској академији литургију за здравље пацијената те установе, љекара и другог особља који о њима даноноћно бдију.
На богослужењу је било мноштво пацијената, покретних и мање покректних, који су уживали у литургији, пјевању дивних чланова хора, бесједи проте Стојадина и духовним разговорима са њим и оцем др Александром Совиљом, који осам година служи на том мјесту, „парчету неба на земљи“, како је богомоље називао свети отац Јустин( Поповић) Ћелијски.
-Ово су дани припреме за часни пост, послије неколико недјеља када смо светковали мноштво празника – рекао је прота Стојадин Павловић. – Снажни у вјери, духовно стабилни, можемо лакше да превазиђемо многе невоље, па и кад нам болест „стане за врат“.Велика је ствар што ВМА има овао лијепо богослужбено мјесто, оваког духовника, војног свештеника и љекара, као што је др Совиљ, и што су молитве увијек добро посјећење. Ово је диван примјер како смо се лијепо вратили вјери прадедовској.
Литургије на ВМА одржавају се сваке недјеље и у дане празника. У параклис свакодневном долази особље установе, пацијенти и родбина пацијената која им долази у посјете, који се моле Богу, пале свијеће за здравље, за живе и за покој душа умрлих.

Извор: novosti.rs