Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина присуствовала је отварању симпозијума о биомаркерима (СЕРБИС)

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина присуствовала је отварању  симпозијума о биомаркерима (СЕРБИС). Овај важан међународни симпозијум има за циљ да нагласи значај тимског рада и интеракције међу лекарима и професионалцима који су укључени у борбу против „дијабетеса мелитуса“ од ког болује око 400 милиона људи и који представља водећи узрок морталитета у свету.

„Радује ме да сам са вама на другој конференцији посвећеној биомаркерима и борби против дијабетеса, као и то што се овај симпозијум поново одржава у Београду и што има велики број учесника. Моја фондација много ради на прикупљању помоћи за здравствене установе и едукацији лекара у Србији. Борба против дијабетеса, промоција  едукације и међународне сарадње нешто је на чему интензивно ради моја фондација. Желим вам успешну конференцију“, рекла је у свом обраћању Принцеза Катарина, покровитељ Симпозијума.

Симпозијум је организован у сарадњи Клиничког центра Србије (Центра за медицинску биохемију и Клинике за ендокринологију, дијабетес и болести метаболизма), Медицинског факултета Универзитета у Београду и Српске академије науке и уметности.

Након отварања „СЕРБИС“ симпозијума, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су 39. Међународни сајам туризма на Београдском сајму где су са ћерком Алисон посетили штандове неколико излагача, међу којима и штанд компаније „Бин енд Лиф“ која се бави обрадом и дистрибуцијом најбољих светских врста кафе.