ПРЕKО ПОТРЕБНА ПОМОЋ СТИГЛА У KОВИД БОЛНИЦУ У KРАГУЈЕВЦУ

Београд, 4. јануар – Донација за Kовид болницу у Kрагујевцу стигла је као брзи одговор Њ.K.В. Принцезе Kатарине и Фондације Ана и Владе Дивац на хитну молбу особља из KЦ Kрагујевац. Потребна помоћ стигла је захваљујући великодушности донаторке, госпође Анке Ерне.

Донација у вредности од 7000 евра обухвата велику количину хируршких маски за лице, заштитне рукавице, лекове (Ц витамин и пробиотик) и четке и метле за одржавање хигијене. Захваљујући неопходним средствима, лекари и сви медицински радници моћи ће да наставе да помажу пацијентима.

„Мој супруг и ја смо изузетно захвални донаторки, госпођи Анки Ерне, која је обезбедила неопходна средства болници у Kрагујевцу, као и Фондацији Ана и Владе Дивац за помоћ у реализацији ове значајне донације. Веома је важно, посебно у овом тренутку, када се лекари, медицинске сестре и медицинско особље херојски боре против корона вируса, да имају све што им је неопходно за рад. Свакодневно ризикују своје животе, да би спасили туђе. Морамо да им помогнемо“, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

У име Фондације Ана и Владе Дивац, Ана Дивац је изјавила: „У овом времену пуном изазова, са каквим се до сада нисмо срели, драго нам је да смо захваљујући нашој дугогодишњој донаторки из Америке, Анки Ерне успели да обезбедимо ову неопходну помоћ. Допринос наших људи из дијаспоре је немерљив од самог почетка пандемије и заиста се захваљујемо свима који несебично помажу да пребродимо ову кризу“.