ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК НАГРАДИО НАЈБОЉЕ МАТУРАНТЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА ИЗ СРБИЈЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Њ.К.В. Престолонаследник Александар сваке године традиционално награђује више од 600 најбољих средњошколаца из Србије и Републике Српске. По први пут ове године церемонија обраћања организована је у виртуелном простору, где су се Њ.К.В. Престолонаследник Александар, министар просвете Републике Србије Њ.Е. г. Младен Шарчевић, његова колегиница из Републике Српске Њ.Е. г-ђа Наталија Тривић, менаджер за односе са владом за Европу, Блиски Исток и Африку компаније NCR г-ђица Нина Чапрић, директорка маркетинга LINKgroup компаније, г-ђа Милица Зорић и најбоља атлетичарка Србије г-ђица Ивана Шпановић обратили најбољим матурантима средњих школа путем видеа и послали поруке у којима су мотивисали ђаке да и даље буду најбољи.
Свака средња школа у Србији и Републици Српској бира најбољег матуранта, којем Фондација за образовање и културу Њ.К.В. Престолонаследника Александра додељује похвалницу и пригодан поклон у знак признања за њихове изузетне резултате постигнуте у средњој школи. Похвалнице и поклони послати су ученицима на адресе њихових школа, а уручиће им их представници школа.
„Честитам вам на великом успеху и желим вам да и даље будете најбољи. Ви сте будућност Србије и Републике Српске. Будите поносни на знање које сте стекли и ставите га у службу наше земље и свих њених грађана“, рекао је Престолонаследник у свом видео обраћању.
Њ.К.В. Престолонаследник Александар истакао је да је веома захвалан што његова Фондација за образовање има подршку и спонзорисана је од стране NCR компаније, на чему им се најтоплије захвалио.
“Један од приоритета компаније NCR је улагање у младе и развој образовања, посебно у области природних наука, технологије, инжењерства, уметности и математике, у земљама у којима компанија послује. Почаствовани смо и поносни што заједно са Фондацијом породице Карађорђевић већ трећу годину имамо прилику да подржимо програм којим се славе академски успеси најбољих ученика средњих школа у Србији. Скоро 4.000 наших запослених у Београду учествује у иновативним пројектима и развоју нових технологија компаније, који имају за циљ да унапреде пословање наших клијената. Надамо се да ће се многи од ових талентованих младих људи придружити нашем тиму и допринети да NCR остане лидер у иновацијама и дигиталној трансформацији пословања”, изјавио је г. Стефан Лазаревић, генерални директор компаније NCR Србија. 
Најбољи матуранти свих средњих школа у Србији и Републици Српској са задовољством су примили вест да ће компанија LINKgroup доделити 30 стипендија за своју престижну ITA академију.
На следећим линковима можете погледати видео обраћања и пропратне фотографије:

– Званични сајт Фондације Њ.К.В. Престолонаследника Александра, https://www.

– Званични сајт Краљевске породице Србије, https://royalfamily.