Принц од Велса посетио Краљевски комплекс

Чланови управе Удружења Краљевина Србија имали су част да присуствују посети Њ.К.В. Принца Чарлса, наследника престола Уједињеног Краљевства, Дворском комплексу 16. марта 2016.

Његово Краљевско Височанство Принц од Велса био је на чају у Краљевском Двору, као гост Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра, Принцезе Катарине, Принца Петра, Дејвида Ендрјуза и Алисон Ендрјуз.

Сусрет Принца и Краљевске породице догодио се у свечаном плавом салону Краљевског Двора, након чега су Њихова Краљевска Височанства наставили разговор у породичној атмосфери без присуства медија. Престолонаследнику Александру и Принцу од Велса овај сусрет је веома значајан будући да су Принчеви преци у прошлом веку у више наврата боравили у Краљевском Двору на Дедињу, док је њима ово био први сусрет не само у овом здању већ и први сусрет у Србији. Престолонаследник је Принцу Чарлсу поклонио икону Светог Ђорђа, свеца заштитника Енглеске, и најквалитетнија опленачка вина из Краљевских винограда, а Принцеза Катарина је за Војвоткињу од Корнвола припремила ручно рађен српски шал и торбу.

Принц од Велса обишао је Краљевски и Бели Двор, где је имао прилике да погледа изложбу „Две Краљевске породице – историјске везе“, о односима српске и британске Краљевске породице.