ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА И ЛАЈФЛАЈН ЧИKАГО ОБЕЗБЕДИЛИ НОВУ БИБЛИОТЕKУ ШKОЛИ У РЕПУБЛИЦИ СРПСKОЈ

Београд, 7. април 2021. године – Захваљујући Амбасадор групи Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине испоручила је вредну донацију Основној школи „Јован Дучић“ у Бијељини, у Републици Српској за нову школску библиотеку. Библиотека је отворена у знак сећања на докторку фармације Дејну Лес.

Реализацијом ове донације, библиотека је добила нове подове, врата и полице за књиге. Школи “Јован Дучиц́” обезбеђено је и 15 комплета нових школских уџбеника за ученике од првог до осмог разреда.

„Веома сам захвална Амбасадор групи Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго која већ дуги низ година у континуитету помаже нашој деци. Захваљујући напорима Лајфлајн Чикага, раније је овој школи обезбеђен систем грејања, а сада и нова библиотека. Посебно сам срец́на јер ће деца сада имати ову веома важну библиотеку у којој ће моћи да уживају у сређеном простору“, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

Дејан Вуковић, директор школе „Јован Дучић“, изразио је захвалност Амбасадор групи Лајфлајн Чикаго и Фондацији Њ.K.В. Принцезе Kатарине у име ученика и наставника ове школе на донацији од изузетне важности.