Регионална конференција Светског конгреса породица у Београду

Велика нам је част и задовољство да обавестимо читаоце о одржавању међународног скупа о породици и демографији – Регионалној конференцији Светског конгреса породица у организацији Српског покрета Двери. Конференција ће бити одржана у згради Народне скупштине Републике Србије 17. септембра 2016. године са почетком у 09 часова.

Светски конгрес породица, неформална коалиција организација из преко 80 земаља посвећених одбрани и унапређењу права природне породице има свог представника у Уједињеним нацијама и до сада је организовано 10 глобалних сусрета про-породичних лидера и то у Прагу, Женеви, Мексико Ситију, Варшави, Амстердаму, Мадриду, Сиднеју, Москви, Солт Лејк Ситију и Тбилисију. Поред тога, одржан је велики број регионалних конференција широм света.

Теме које ће бити презентоване на Регионалној конференцији су: демографска зима у Србији и свету; стратегије и мере у борби против „Беле куге“; про-породична политика као политика будућности Србије; критичка анализа нацрта будућег Грађанског законика Србије; представљање Независног глобалног индекса о породици; про-породичне мере у земљама Европске уније и Руској федерацији.

До сада потврђени међународни предавачи по позиву ће бити представници Светског конгреса породица: гдин Дон Федер, директор коалиција и регионалних конференција Светског конгреса породица; гдин Лука Волонте, председник Фондације Novae Terrae из Италије, дугогодишњи народни посланик у Парламенту Италије и некадашњи председник Европске партије народа у Европском парламенту; гдин Алексеј Комов, представник Светског конгреса породица за Руску федерацију; гдин Леван Васадзе, оснивач и председник Грузијског демографског центра; гдин Фабрис Сорлин, представник Светског конгреса породица за Француску.

Поред међународних говорника, предвиђена су и предавања домаћих експерата у областима породичне и социјалне политике, демографа, социолога, психолога и представника невладиног сектора.

Овим путем позивамо вас да присуствујете Регионалној конференцији, како би били у прилици да се упознамо и разменимо мишљења о овим, пресудно важним темама за будућност нашег друштва и државе.

Обавезно пријављивање на адресу: info@dveri.rs.

Организациони одбор Регионалне конференције СКП Председник, др Немања Зарић