СРПСКА ДОКТОРКА ИЗ ЊУЈОРКА НИЈЕ ЗАБОРАВИЛА СВОЈУ ДОМОВИНУ: ДР БОЈАНА ЈАНКОВИЋ ВЕДЕРЛИ ДОНИРАЛА ПОРОЂАЈНИ КРЕВЕТ ВРЕДНОСТИ ВЕЋЕ ОД 16.000 ЕВРА КЛИНИЦИ „НАРОДНИ ФРОНТ”

У сарадњи са Фондацијом Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине, др Бојана Јанковић Ведерли, чланица Одбора Лајфлајн Њујорк, званично је испоручила нови порођајни кревет вредности веће од 16.000 евра Гинеколошко-акушерској клиници „Народни фронт” у Београду.
Др Бојана Јанковић Ведерли је рођена у Србији, али се преселила у Канаду када је имала 13 година. Након завршетка медицинске школе преселила се у Сједињене Америчке Државе где је завршила стажирање и остварила успешну каријеру. Никада није заборавила своју домовину и увек се трудила да помогне Србији заједно са својим мужем, господином Мајклом Ведерлијем, холивудским глумцем који се прославио својим улогама у ТВ серијама као што су „NCIS“, „Bull“, „Ally McBeal“…

Др Бојана Јанковић Ведерли је лиценцирани доктор интерне медицине са обуком за интегративну и фунционалну медицину, исхрану и самосвест. У оквиру свог циља да људима прикаже довољно приступачне податке који су базирани на доказима, она је направила вебсајт, дрбојана.цом, који обилује видео снимцима, чланцима и препорукама за одржавање здравог тела.
Она је добитница бројних признања за задовољство пацијената, које је добила од установе „Cedars-Sinai“, а 2016. и 2017. године проглашена је и „Звездом у успону“ међу најбољим докторима из Јужне Калифорније, док је награду за Најбољег доктора примила 2018. године. Др Бојана је лекар опште праксе у компанији „Crossover Health“ у Њујорку. Пре тога она је радила као извршни директор компаније „EHE“ и вршила примарну медицинску заштиту у медицинској групи Cedars-Sinai на Беверли Хилсу. Она је кооснивач WellStart Health, дигиталне терапеутске установе која се бави превенцијом и излечењем хроничних болести, где је радила као главни медицински референт, а тренутно ту ради као медицински саветник.
Др Бојана Јанковић Ведерли има велику жељу да узврати Србији и ангажована је у Одбору Лајфлајн Њујорк хуманитране организације која послује под покровитељством Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине.
Проф. др Жељко Миковић, вршилац дужности директора ГАК „Народни фронт” захвалио је Њ.К.В. Принцези Катарини, др Бојани Јанковић Ведерли и целокупној организацији Лајфлајн Њујорк на овој значајној донацији и такође нагласио значај најсавременије медицинске опреме у здравственим установама.