Висока делегација Српске краљевске академије на првом конгресу краљевине србије

Јуче је у Врњачкој бањи одржан први конгрес Краљевине Србије поводом 75 година од успостављања апсолутне монархије. У препуној сали конгресног центра хотела Звезда у Врњачкој бањи, под покровитељством његовог краљевског височанства принца Александра Карађорђевића. Овом значајном јубилеју присуствовала је и делегација Српске Краљевске Академије Научника и Уметника у којој су били академик проф. Милка Ђукић проф. др Миливоје Р. Јовановић стручни сарадник Милан Јовичић и госпођа Бранка из Гамбоа. За разговор смо замолили академика Миливоја Р. Јовановића да нам изнесе став о седамдесетпетогодишњем анти фашистичком опредељену и успостављању апсолутне монархије и народа.

Српска краљевска академија научника и уметника дошла је да подржи овај догађај против тројног пакта који је прихватила влада краљевине Југославије са Цветковићем и Мачеком. Краљ Петар други јасно се определио против тројног пакта и стао уз народ и војску краљевине са ђенералом Симовићем. Академија је прихватила да подржи истину о тројном пакту са егзактним документима коју је прибавила краљевина Србија уз помоћ Југословенске кинотеке и другим поузданим сведочењима.

Српска Краљевска академија подржаће и убудуће све стручне и научне аргументе који буду били у служби истине и само истине.