ФОНДАЦИЈА ПРИНЦЕЗЕ KАТАРИНЕ ДОНИРАЛА НОВУ KОМПЈУТЕРСKУ СОБУ ДОМУ ДРИНKА ПАВЛОВИЋ

Захваљујуц́и Фондацији Њ.K.В. Принцезе Kатарине, Добротворној фондацији породице Нелсон и Хуманитарној организацији „Лифелине“ из Чикага, деци Дома Дринка Павловиц́ у Београду представљена је нова компјутерска соба у којој ц́е моц́и да уче, напредују и развијају своје потенцијале. Ова потпуно нова компјутерска соба, у вредности од преко 1,2 милиона динара, обезбеђена је захваљујући донацији Добротворне фондације породице Нелсон.

Kомпјутерска соба опремљена је са шест потпуно нових рачунара и штампачем, у потпуности је реновирана и прилагођена побољшању савременог учења. Обновљени су зидови и подови, постављене су нове електричне инсталације и осветљење и постављена је нова климатизациона јединица. Соба је такође у потпуности опремљена новим намештајем и опремом: шест столица за децу, сто и столица за васпитаче, три велике полице за књиге, једна табла, прибор за писање и две табле за писање.

„Веома сам захвална Хуманитарној организацији ‘Лифелине’ из Чикага и њиховим великодушним донаторима који су овом донацијом деци дали прилику да прошире своја знања, развију нова интересовања и забаве се користец́и модерну технологију. Захваљујуц́и овим добрим људима, деца из сиротишта знају да увек мислимо на њих и покушавамо да им пружимо оно што им је потребно да развију свој потенцијал “, рекла је Њ.KВ Принцеза Kатарина.

Званичном представљању донације присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Kисић Тепавчевић, која се овом приликом захвалила Фондацији Принцезе Kатарине на помоћи и додала: „Фондација Принцезе Kатарине је учинила много и током две деценије сарадње реализовани су бројни пројекти са конкретним резултатима. Овакве донације, увек усмерене тамо где је помоћ најпотребнија, су нам од великог значаја.“

Зоран Милачиц́, генерални директор Центра за заштиту новорођенчади, деце и омладине – Звецанска, повезан са Сиротиштем Дринка Павловиц́, изразио је захвалност Њ.KВ Принцези Kатарини, Добротворној фондацији породице Нелсон и Хуманитарној организацији Лифелине из Чикага.

„У име деце, топло захваљујем Њ.KВ Принцези Kатарини и Хуманитарној организацији Лифелине из Чикага, који годинама великодушно помажу деци у свим нашим институцијама. Донација рачунарске опреме породице Нелсон је од великог значаја јер ц́е нам помоц́и да лакше спроводимо планиране активности и програме “, рекао је Зоран Милачић.