Отворен традиционални Ускршњи базар рукотворина жена избеглица у ТЦ „Делта Сити“

У сусрет великом хришћанском празнику Васкрсу, Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, у друштву г-ђе Бети Румелиотис, сестре Њ.К.В. Принцезе Катарине, отворили су данас традиционални Ускршњи базар рукотворина жена избеглица и социјално угрожених лица у тржном центру Делта Сити (Delta City) на Новом Београду.

На почетку церемоније госте и излагаче су поздравили Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар, Њ.Е. г-ђа Маја Гојковић, председник Народне Скупштине, г-дин Владимир Цуцић, комесар за избеглице Владе Републике Србије и Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина која је и званично отворила базар.

У свом обраћању присутнима Њено Краљевско Височанство је нагласила: „Велико ми је задовољство да вам пожелим добродошлицу на традиционалном ускршњем базару. На овом базару данас и сутра имаћете прилику да уживате у прелепим радовима које су израдиле ове креативне жене. Оне су морале да оду од својих огњишта и да живот пронађу далеко од својих кућа. У тешким временима која су их задесила, оне су својим радом издржавале своје породице. Сав приход од куповине ових рукотворина намењен је овим женама као и њиховим породицама“.

Поред председнице Народне Скупштине г-ђе Маје Гојковић и Комесара за избеглице г-дина Цуцућа, отварању Васкршњег Базара присуствовали су и бројни амбасадори, чланови дипломатског кора и пријатељи Краљевске породице.

Базар ће бити отворен данас и сутра (уторак и среда) од 10 до 22 часа.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине посебно се захваљује тржном центру Делта Сити (Delta City)  на помоћи при организацији хуманитарног Ускршњег базара, као и кафе ресторану Моњумент (Monument).

Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина већ 15 година традиционално пред Божић и Васкрс организује Базаре рукотворина жена избеглица и социјално угрожених лица, како би им помогла да продају своје радове и зараде новац који би им омогућио да ова два велика хришћанска празника проведу са својим породицама неоптерећени финансијским проблемима и оскудицом.

Њихова Краљевска Височанства позивају све грађане да дођу у ТЦ „Делта Сити“, посете базар рукотворина и пазаре поклоне којима ће обрадовати вољене особе а уједно и помоћи вредне и пожртвоване жене које излажу своје рукотворине на овом базару.