ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИK АЛЕKСАНДАР НАГРАДИО НАЈБОЉИ МАТУРАНТЕ

Београд, 30. јуна 2021. – Фондација Њ.K.В. Престолонаследника Александра за образовање и културу наградила је и ове године, традиционално, више од 600 најбољих матураната из Србије и Републике Српске за изванредне резултате постигнуте у средњој школи.

Уместо традиционалне церемоније, која се организовала на Белом двору током 18 година, где су матуранти имали прилику да лично упознају Њ.K.В. Престолонаследника Александра, јубиларна 20. додела награда организована је онлајн, као и претходне године, а похвалнице и поклони за ученике послати су њиховим школама.

Њ.K.В. Престолонаследник Александар честитао је најбољим ученицима на успеху и пожелео им пуно срец́е у даљем образовању и усавршавању. „Образовани млади људи су наша будуц́ност. Морамо их подржати на путу знања и личног развоја, како би могли да остану у Србији и својим радом помогну нашој земљи“, рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар. Он се посебно захвалио корпорацији НЦР, спонзору овог догађаја, на континуираној подршци, као и Линк Групи која ове године додељује 40 стипендија за своју престижну ИТА академију. Њ.K.В. Престолонаследник Александар се такође захвалио министрима образовања Србије и Републике Српске, господину Бранку Ружиц́у и госпођи Наталији Тривиц́, на подршци.

У духу традиције својих предака, по узору на Kраља Александра И и Kраљицу Марију, Њ.K.В. Престолонаследник Александар основао је Фондацију за образовање и културу, с циљем пружања подршке младим људима. Престолонаследник Александар је заједно са сарадницима и партнерима посвец́ен унапређењу образовања и академских истраживања у Србији, као и решавању проблема одлива младих и талентованих људи.

Испод можете видети обраћања Њ.K.В. Престолонаследника Александра, господина Бранка Ружиц́а, министра просвете, науке и технолошког развоја, госпође Наталије Тривиц́, министра просвете и културе Републике Српске, госпође Марије Живановиц́-Смитх, више потпредседнице НЦР-а за корпоративни маркетинг, комуникације и екстерне послове, др Валентина Kулета, председника Линк Групе и господина Ђорђа Огризовиц́а, коме је Фондација Њ.K.В. Престолонаследника Александра доделила награду у 2017. години.