ЧЕСТИТKА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИKА АЛЕKСАНДРА ЈЕВРЕЈСKОЈ ЗАЈЕДНИЦИ ПОВОДОМ ПУРИМА

Београд, 16. март 2022. – Њ.K.В. Престолонаследник Александар упутио је честитку поводом јеврејског празника Пурима амбасадору Израела у Србији Њ.Е. г. Јахелу Вилану, великом рабину Србије г. Исаку Асиелу, председнику Савеза Јеврејских општина Србије г. Роберту Сабадошу и свим члановима јеврејске заједнице у Србији и Републици Српској и широм света. Ове године овај празник се обележава од вечери 16. марта, до сутрадан увече, 17. марта.

„Свим члановима јеврејске заједнице у Србији и Републици Српској и свим Јеврејима широм света честитам радостан празник Пурим! Нека овај велики празник донесе здравље, љубав, мир и благостање, а сви који га славе нека га проведу у радости заједно са својим најмилијима.

Сваки празник је дан који треба да нас све подсети да свесрдно радимо за боље и толерантније друштво. Наша љубав и вера у Свевишњег Господа обавезују нас да делимо дух спасења и радости, да подсећамо нашу целу заједницу да морамо да негујемо мудрост, стрпљење и толеранцију“, рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.

Пурим, (хебрејски: „мноштво“) празник мноштва, радосни је јеврејски верски празник који обележава опстанак Јевреја које су у 5. веку пре нове ере персијски владари осудили на смрт. Прича о Пуриму налази се у библијској Kњизи о Јестири.