„ДЕЦА ПОМАЖУ ДЕЦИ“ УЧЕНИЦИ ИЗ МЕЂУНАРОДНИХ ШКОЛА ГОСТИ НА КРАЉЕВСКОМ ДВОРУ

Деца из београдских међународних школа, заједно са својим наставницима, посетиће Краљевски Двор данас и наредна два дана. Ова образовни и забавна посета је део пројекта „Деца помажу деци“, добротворне акције коју традиционално организује Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине за предстојеће божићне празнике.

Ученици из руске школе, British International School of Belgrade (основне и средње школе), Chartwell International School, Гимназије „Милена Павловић Барили“, Основне школе Монтесори, Међународне школа у Београду – нижа школа и Деутсцхе Сцхуле Београд имају прилику да слушају стручног водича који им говори интересантне чињенице о историји Двора и уметничких дела која га красе, у оквиру јединственог обиласка. Ученици имају прилику донирају поклоне својим вршњацима из домова за децу без родитељског старања из Србије. Идеја је да деца уче о добротворним активностима и како да помогну својим вршњацима из домова за децу без родитељског старања, децу са сметњама у развоју и ромску децу.

Поклони које ће ученици великодушно дати својим пријатељима биће представљени на традиционалном Божићном пријему који Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина организују у Белом Двору 5. јануара.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина поздравили су децу и разговарали са њима о важности давања, наглашавајући да су поносни на њих, јер иако су тако млади, имају саосећање и свест да треба помогну својим вршњацима и улепшају им празнике са много различитих врста играчака, наглашавајући да је то саосећање предуслов да постану добри људи када одрасту.