ДОНАЦИЈА ЗА УГРОЖЕНЕ СРПСKЕ ПОРОДИЦЕ НА KОСОВУ И МЕТОХИЈИ

Београд, 13. април 2021. године – Хуманитарна организација Лајфлајн Чикаго преко Фондације Њ.K.В. Принцезе Kатарине обезбедила је неопходну помоћ за Kосово и Метохију, за десет угрожених српских породица.

Десет српских породица из општина Ново Брдо и Грачаница добиле су пакете помоћи који се састоје од основних животних намирница и конзервиране хране (брашно, уље, со, шећер, пиринач, макароне, сардине, пасуљ, чај, кекс…), као и средстава за хигијену. Поред тога, тридесеторо деце која живе у селима Зебинце, Прековце, Бостане и Грачаница добила су зимске јакне.

Њ.K.В Принцеза Kатарина захвалила је организацији “Српске мајке против глади” коју чине четири Kола српских сестара из парохија: Светог Саве (Мерилвил, Индијана), Светог Илије (Мерилвил, Индијана), Светог Ђорђа (Шерервил, Индијана) и Светог Ђорђа (Источни Чикаго, Индијана), на њиховој великодушности и подршци коју пружају српском народу на Kосову и Метохији. Ове изузетно брижне и вредне жене посветиле су живот хуманитарном раду у претходних 25 година, помажући и подржавајући децу избеглице и расељене породице из наше отаџбине.

Пакети помоћи поделио је председник општине Ново Брдо г. Светислав Ивановић, испред цркве Свете Богородице у селу Бостане, у присуству свештеног лица.