ФОНДАЦИЈА Њ.К.В. ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ ИСПОРУЧИЛА МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ И ЕЛЕКТРИЧНЕ КРЕВЕТЕ ЗА ОДЕЉЕЊА ИНТЕНЗИВНЕ НЕГЕ КБЦ ЗЕМУН И ЗВЕЗДАРА

Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Њ.К.В. Принцеза Катарина посетили су Клиничко-болнички центар Земун и званично испоручили медицинску опрему у вредности од 31.600 € акушерско-гинеколошком одељењу и одељењу интензивне неге. Њујоршка хуманитарна организација Лајфлајн, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, донирала је нови апарат за кардиотокографију (ЦТГ) вредан 4.100 евра, што ц́е у великој мери побољшати безбедност трудница и њихових беба. Хуманитарна организација Пројект Ц.У.Р.Е. из Денвера у Колораду, поклонила је 10 кревета марке „Стрикер“ у вредности од 27.500 евра одељењу интензивне неге.
„Моја Фондација је прошле године донирала опрему у вредности од 500.000 € овој болници, а данашња донација је само још један доказ одличне сарадње коју имамо са Клиничко-болничким центром Земун. Они се не устручавају да затраже помоц́, а ја сам увек спремна да одговорим на сваки захтев свих наших здравствених установа“ – истакла је Њ.К.В. Принцеза Катарина у свом говору.
Након тога, краљевски пар посетио је Клиничко-болнички центар Звездара, ради испоруке новог апарата за кардиотокографију (ЦТГ) вредности 4.100 евра акушерско-гинеколошком одељењу, донације хуманитарне организације Лајфлајн Њујорк и 5 кревета марке „Стрикер“ вредности 13.750 евра за одељење интензивне неге, донације хуманитарне организације Пројект Ц.У.Р.Е. Вредност донације КБЦ Звездара је 17.850 евра.
„Клиничко-болнички центар Звездара, познат и као „Градска болница“ од виталног је значаја за Београд и Србију. Медицински стручњаци овде практикују многе напредне процедуре и увек ми је драго кад могу да подржим њихов рад“ – рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.
Укупна вредност донација Клиничко-болничком центру Земун, Гинеколошко-акушерској клиници (ГАК) Народни фронт-Београд и Клиничко-болничком центру Звездара, коју је данас  испоручио краљевски пар износи 81.050 евра.
У данашњим испорукама медицинске опреме београдским болницама краљев су се придружили господин Југослав и госпођа Даниела Челиковиц́, који годинама подржавају хуманитарни рад Фондације Принцезе Катарине.