ЊИХОВА КРАЉЕВСКА ВИСОЧАНСТВА ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР И ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА УРУЧУЈУ МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ ГИНЕКОЛОШКО-АКУШЕРСКОЈ КЛИНИЦИ НАРОДНИ ФРОНТ У БЕОГРАДУ

Њ.К.В.  Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина посетили су Гинеколошко-акушерску клинику (ГАК) Народни фронт-Београд и у присуству Министра здравља Др Златибора Лончара званично су испоручили нови апарат за кардиотографију (ЦТГ) вредности 4.100 евра, донацију хуманитарне организације Лајфлајн из Њујорка и 10 Страјкер електричних кревета вредности 27.000 евра за одељење интензивне неге, донацију хуманитарне организације Пројецт Ц.У.Р.Е. из Денвера у Колораду. Укупна вредност донације је 31.600 евра.
„Моја прва испорука овој болници био је неонатални инкубатор који је дониран 2005. године. Од тада, током година, донирали смо неколико ултразвучних апарата и најсавременијих столова за порођај, као и неонаталне апарате за скрининг слуха новорођенчади у вредности од више од 75.000 долара.  Такође, у овом тренутку моја Фондација и ја тражимо начин да помогнемо ГАК Народни фронт са 200.000 € вредним пројектом адаптације хируршког блока са новим оперативним салама за царски рез. Веома сам оптимистична да ц́емо успети у том капиталном пројекту“ – рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина у свом говору.
Укупна вредност донација Клиничко-болничком центру Земун, Гинеколошко-акушерској клиници (ГАК) Народни фронт-Београд и Клиничко-болничком центру Звездара, коју је испоручио краљевски пар, износи 81.050 €.
У данашњим испорукама медицинске опреме београдским болницама краљевском пару су се придружили господин Југослав и госпођа Даниела Челиковиц́, који годинама подржавају хуманитарни рад Фондације Принцезе Катарине.