Хуманитарна организација Лајфлајн Њујорк и Фондација Бодосаки удружују напоре да помогну деци избеглицама без старатеља

Лајфлајн Њујорк и Фондација Бодосаки из Грчке удружују напоре да помогну деци избеглицама без старатеља којима је потребан дом.

Више од 1.012.000 људи стигло је у Грчку од почетка 2015. године. Међу њима су и хиљаде деце и тинејџера који долазе сами – званично, без старатеља. У само прва четири месеца 2016. године, грчке власти регистровале су 1.530 малолетних лица без старатеља. Тренутно, њих 420 су без дома, расуто широм земље, а многа од њих искусила су услове на затворском нивоу.

Лајфлајн Њујорк и Фондација Бодосаки удружили су напоре да деци избеглицама без старатеља пруже безбедност и основне услове за живот. То подразумева храну и кров над главом, лекове, психолошку подршку, старање и на крају, ако је могуће, процедуру спајања са породицом.

За све то треба да се обезбеде неопходна средства. Због тога ће Лајфлајн Њујорк и Фондација Бодосаки бити домаћини добротворне вечере у Метрополитен клубу у Њујорку у четвртак, 2. јуна 2016, у присуству Њихових Краљевских Височанства Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине.

Њ.К.В. Принцеза Катарина основала је хуманитарну организацију Лајфлајн 1993. године, са канцеларијама у Њујорку, Чикагу, Торонту, Лондону и Атини. Једна од најважнијих активности Лајфлајна обухвата прикупљање средстава за хуманитарне фондације у Грчкој. Широм земље дистрибуиране су велике количине хуманитарне помоћи.

Фондација Бодосаки једна је од највећих приватних хуманитарних организација у Грчкој. Основао ју је 1973. године Продромос Бодосакис – Атанасиадес, који је одлучио да све своје богатство усмери на промовисање здравствене заштите, једнаких могућности, образовања, научног напретка и заштите животне средине.

Фондација такође подржава и рад НВО које помажу социјално угроженим групама. Фондација Бодосаки веома добро познаје непрофитни сектор у Грчкој и од свог оснивања дистрибуирала је више од 400 милиона евра, са великим нагласком на делатности усмерене на смањење неједнакости, образовање младих, побољшање медицинске и истраживачке инфраструктуре и промовисање заштите животне средине.