Нови академици Међународне словенске академије

Међународна словенска академија (МСА), на чијем је челу Сергеј Бабурин, данас је на свечаној академији саопштила имена својих нових академика.

Мирко Зуровац, Братислав Петковић, Даница Грујичић, Ивана Жигон и Звонимир Ђорђевић добили су данас из руку Сергеја Бабурина дипломе академика МСА на свечаној седници Српског одељења одржаној у Музеју аутомобила у Београду. Митополит Амфилохије, епископи Јоаникије и Кирило, као и амбасадор Славенко Терзић примиће дипломе накнадно.

Они су изабрани на основу свог доприноса у очувању традиционалних културно-историјских, духовних и материјалних вредности словенских народа, са подручја Србије и Црне Горе.

Нови академици су митрополит црногорско приморски Амфилохије, неурохирург Даница Грујичић, филозоф Мирко Зуровац, драмски писац и редитељ Братислав Петковић, историчар и амбасадор у Москви Славенко Терзић, драмски уметник Ивана Жигон.

Отварајући свечаност, Владимир Кршљанин је рекао да је МСА једна од најлепших спона Србије и Русије и да је створена почетком деведесетих година инсипирисана борбом српског народа.

Наша православна вера и традиција нас највише спајају, рекао је Кршљанин.

Бабурин је рекао да МСА јача братство словенских народа, што није једноставно јер је словенски свет данас поцепан између различитих полова.

Јужни Словени – Срби, Црногорци, Бугари данас су позвани да споје поцепану Европу, како би Европска унија (ЕУ) боље схватала Русију, а Русија ЕУ, рекао је Бабурин, на свечаности у сали Музеја аутомбола.