ОНЛАЈН ОБРАЗОВАЊА ЗА ДЕЦУ БЕЗ РОДИТЕЉСКОГ СТАРАЊА

Фондација Принцезе Катарине уз подршку компаније LINKGroup, покренула је пројекат бесплатног онлајн-образовања за децу без родитељског старања, током летњег распуста. Због вируса COVID-19, деца у Домовима била су посебном режиму безбедности и нису била у могућности да напуштају Домове.
Захваљујући бесплатним курсевима ITAcademy, деца су слободно време у Дому искористила на врло користан начин, учећи вештине које ће им помоћи да напредују у пословном свету.
Преко 100 ученика било је уписано током трајања пројекта, а данас су најуспешнијим полазницима курса уручене награде испред Краљевског Двора у Београду од стране Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине. 10 ученика који су остварили најбоље резултате у онлине едукацији добили су таблет, бренда Samsung, захваљујући донацији хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, чији је Њ.К.В. Принцеза Катарина покровитељ.
Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина обратили су се присутнима и честитали ученицима који су показали изврсну посвећеност и знање. „Веома се захваљујем LINKGroup компанији која подржава рад како моје Фондације за образовање и културу, тако и рад Фондације моје супруге“, рекао је Њ.К.В. Престолонаследник Александар.

Њ.К.В. Принцеза Катарина истакла је: „Честитам вама и свим вашим друговима на успеху који сте постигли и знању које сте стекли. Желим вам пуно успеха у даљем школовању, пуно здравља у овим тешким временима и знајте да смо мој супруг Престолонаследник Александар и ја увек ту за вас“.
Сва деца која су учествовала у едукацији, биће награђена козметичким пакетом, слатким пакетом и књигом Evro Book издаваштва. Поред тога, свим девојчицама које ће матурирати следеће године Модна кућа Балашевић дароваће и поклон ваучер за матурску хаљину. Деца која се налазе у Домовима, а нису учествовали у пројекту, на поклон добијају Gold Pack слатки пакетић