Песникиња ИК „Глас Србије“ добитница „Златне значке“ Књижевно-просветне заједнице Србије за 2018. годину

Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону су 15. маја 2018. године у Народном позоришту у Београду, доделили признање „Златна значка“ заслужним уметницима и културним посленицима из Србије и дијаспоре, и то за дугогодишњи допринос развијању културних делатности.
Додељено је 53 признања, а жири на чијем челу је био проф. Милован Витезовић, књижевник, а чланови Марија Бишоф, књижевник, професор, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, Олга Милојевић, менаџер у култури, и проф. Славенко Салетовић, редитељ, све одлуке је донео једногласно.
Песникињи Љиљани Браловић је додељено ово значајно признање уз образложење:
Љиљана Браловић, књижевница, радила је једно време у Модној конфенкцији „Рудник“ у Горњем Милановцу, путујући свакодневно до свог подсувоборског села Прањани. Потом се посветила домаћинству, пољопривредним пословима и писању. Пише песме, кратке приче, афоризме и драме. Објављивала је поезију и прозу у бројним листовима и часописима. Аутор је десетак књига. Песме су јој превођене на немачки, француски, пољски и шведски језик. Учествовала је на многим књижевним манифестацијама, као и у многим школама широм Србије. Добитница је више награда и признања. Члан је Удружења књижевника Србије, Књижевног друштва „Запис“, Кола српских сестара, Друштва српско-руског пријатељства и др.  Као председница Друштва српских домаћина општинског одбора у Горњем Милановцу, залаже се за очување традиције, српског језика и писма као и српског села.