Порука Престолонаследника Александра поводом Дана сећања на жртве холокауста и геноцида

Поводом Дана сећања на жртве холокауста, геноцида и жртава фашизма, Његово Краљевско Височанство Престолонаследник Александар упућује следећу поруку јавности:
„Данас, на дан сећања на жртве холокауста, сећамо се жртава логора али и свих жртава који су дали своје животе у Другом светском рату. Са великом тугом сећамо се жртава Јасеновца и Аушвица, жртава у Новом Саду, Јајинцима, Старом Сајмишту… Застрашујући план уништења целог јеврејског народа, али и припадника других народа обавезује нас да стално едукујемо младе и истичемо различитости као нешто што спаја људе у нади да се таква зла никад више неће поновити. Имамо обавезу да као држава и народ памтимо жртве и да им се поклањамо, али и да градимо друштво у којем ће антифашизам и антифашистичке вредности имати посебно место. Поносни смо на нашу антифашистичку традицију и не смемо допустити релативизацију ратних злочина. Само са јасном свешћу о прошлости, па и о њеним најмрачнијим деловима, можемо се окренути будућности“ – поручио је Престолонаследник Александар.


Notice: Тема без comments.php је застарело почев од издања 3.0.0 и тренутно не постоји алтернатива. Молимо вас да укључите шаблон comments.php у својој теми. in /home/kraljevske-novine.rs/www/wp-includes/functions.php on line 3970

Затворено за коментаре.