Престолонаследник Александар честитао рођендан својој куми Краљици Елизабети

„Са највећим задовољством честитао сам Њеном Величанству 90. рођендан, који она слави у замку Виндзор. У честитки сам нагласио да је њена посвећеност служењу отаџбини сјајан пример како треба да изгледа улога монарха у данашњем свету. Пожелео сам Њеном Величанству да још много година ужива у љубави и поштовању грађана Уједињеног Краљевства и целог света. Живела Краљица!“

Престолонаследник Александар је рођен на југословенском тлу, јер је британска влада по наређењу премијера сер Винстона Черчила прогласила апартман број 212 у хотелу Клериџис у Лондону за територију Краљевине Југославије.

Новорођеног Престолонаследника крстио је Његова Светост Патријарх српски Гаврило у Вестминстерској опатији, а кумови су му били Краљ Џорџ ВИ и принцеза Елизабета (данас Њено Величанство Краљица Елизабета ИИ).

„Имам веома пријатна сећања на многе сусрете са Њеним Величанством у Бакингемској палати и замку Виндзор. Њено Величанство је увек била веома добра према мени и јако брижна. Моја супруга Принцеза Катарина и моји синови Принц Петар, Принц Филип и Принц Александар веома се диве Краљици и уживају у разговорима са њом“ – изјавио је Престолонаследник Александар.