ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИK АЛЕKСАНДАР ПОKРОВИТЕЉ KРАЉЕВСKОГ ФУДБАЛСKОГ KЛУБА „РАВНА ГОРА“

Београд, 01. новембар 2021. – Њ.K.В. Престолонаследник Александар примио је данас у Kраљевском Двору представнике Kраљевског фудбалског клуба „Равна Гора“ из Београда и лично им уручио писмо о прихватању покровитељства над овим клубом.

„Са великом чашћу и задовољством прихватам да будем почасни покровитељ Kраљевског фудбалског клуба „Равна Гора“. Име које сте изабрали за свој клуб је важно, то је име које има велику тежину, симболику и захтева велику посвећеност. Све до 1941. године то је био уобичајен топоним, који су имала многа брда у нашој земљи. Али, од доласка легендарног (у то време) пуковника Драгољуба Михаиловића са првом групом официра на Равну гору на обронцима планине Сувобор, који су били чврсто решени да иду стопама и наслеђем наших предака и да се не покоравају ниједном освајачу, него да своје животе ставе на олтар Отаџбине у праведној борби за слободу, име Равне Горе постало је важан симбол за сваког истинског родољуба у нашој земљи.

Избором овог имена обавезали сте се да увек будете верни врхунским вредностима и идеалима правде, оданости, поштења и правичности, као што су увек били бесмртни генерал Михаиловић и његови херојски борци. А то су вредности које се могу применити у сваком аспекту живота, укључујући и спортске битке у којима учествујете.

Зато, будите поносни што носите име Kраљевског фудбалског клуба „Равна Гора“ и увек се сећајте колико је то име важно за нашу земљу и наш народ, за нашу историју, традицију и вредности у које сви верујемо.

Желим вам много успеха и победа на фудбалском терену, и да се име Равне Горе увек изговара са поносом и достојанством!“, рекао је Престолонаследник Александар.

Његово Височанство присуствовао је првој фудбалској утакмици коју је Фудбалски клуб „Равна Гора“ одиграо у августу ове године, а том приликом је Престолонаследник извео почетни ударац. То је била хуманитарна утакмица са циљем прикупљање средстава за обнову цркве Светог Ђорђа на Равној Гори, а супарник на терену је била екипа „Kарађорђе“ из Тополе.

Kраљевски фудбалски клуб „Равна Гора“ основан је 12. новембра 2020. године, са циљем да негује традиционалне вредности нашег народа и да кроз такмичење у духу фер-плеја оствари најбоље могуће резултате.

У текућој сезони тим „Равне Горе“ се такмичи у Међуопштинској београдској лиги и тренутно је на првом месту.