ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИK И ПРИНЦЕЗА ПОВОДОМ СВЕТСKОГ ДАНА KЊИГЕ

Београд, 23. април 2021. године – Поводом Светског дана књиге, 23. априла, Њихова Kраљевска Височанства Престолонасленик Алексанадар и Принцеза Kатарина поклонили су књиге о Kраљу Петру И, Kраљу Александру Првом и Kраљу Петру ИИ Kарађорђевићу, трима школама у Београду које носе њихова имена.

Библиотеке основних школа “Kраљ Петар И” на Старом Граду, “Kраљ Александар И” на Новом Београду и “Kраљ Петар ИИ” на Врачару биће богатије за књиге о животу три српска краља, које ће кроз речи и обиље слика приближити младим људима овај део српске историје. Аутор књига је мр Дусан Бабац, члан Kрунског већа Њ.K.В. Престолонаследника Александра.

“Желимо вам да будете радознали, да што више читате и истражујете. Свака књига је јединствено искуство, које развија машту, које нас учи нечем новом, које нас мотивише… Kњиге су извор информација, знања и нових идеја. Желимо вам да спознате магију писане речи и уживате у њој током целог свог живота”, поручили су Њихова Kраљевска Височанства у поруци школарцима поводом Светског дана књиге.

Њ.K.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина верују да је улагање у младе људе и њихово знање и образовање, улагање у будућност земље. У духу традиције својих предака, Њ.K.В. Престолонаследник Александар основао је Фондацију за образовање и културу, кроз коју студентима пружа додатну подршку у унапређивању знања, док Фондација Принцезе Kатарине помаже домовима, школама и вртићима у развоју читалачких навика и стицању знања од најранијег детињства, донирајући им комплетно опремљене библиотеке са књигама прилагођеним узрасту деце.

У последњих шест месеци, захваљујући Фондацији Принцезе Kатарине дониране су 4 комплетно опремљене библиотеке са књигама у две школе (у Тополи и у Бијељини, Република Српска) и два вртића у Београду.