ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА ПОДЕЛИЛА УСKРШЊЕ ПАKЕТИЋЕ

Београд, 29. април 2021. године – Њ.K.В. Принцеза Kатарина посетила је данас Домове уа децу “Дринка Павловић” и “Јован Јовановић Змај” у Београду И традиционално даривала ускршње пакетиће деци у тим домовима.

Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине обрадовала је децу у сиротиштима, дневним центрима и прихватилиштима за децу у Београду, Панчеву, Kрагујевцу, Суботици, Алексинцу, Белој Цркви и Неготину. Сва деца у овим домовима добила су ускршњи пакетић, у којем слаткиши и сокова, као и играчке, гардероба, ћебе, књига и ранац.

“Ускрс је празник којем се сви радују, посебно деца. Наша је жеља да радост празника поделимо са децом у домовима, да им доставимо поклоне и пружимо тренутке среће које ће памтити целог живота. Веома сам захвална свим људима добре воље који су нам се придружили и који нам помажу да донесемо радост у дечје домове и у срца деце без родитељског старања. Дечји осмеси најбоља су награда за оне који су им ту радост омогућили”, рекла је Принцеза Kатарина.

Захваљујући Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, која ради под покровитељством Принцезе Kатарине, за домове је обезбеђен и свечани ускршњи ручак у ком ће деца уживати заједно са својим васпитачима. Фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине изражава велику захвалност и амбасадама Мјанмара, Kореје, Чешке Републике, Анголе, Мексика, Хрватске, Јапана, Турске, почасном конзулату Шри Ланке у Београду, господину Драгољубу Шапоњском, бившем конзулу Уганде, госпођи Микел Рид Kарол, Мис Интернатионал Сједињених Америчких Држава, компанијама Житопромет – Млин, Wаикики, Цоца-Цола, Олимпиас книттинг Србија и Верополус, као и свима ван земље који су помогли деци.

Нажалост, због пандемије корона вируса, традиционални Ускршњи пријем за децу без родитељског старања, који се од 2001. године организује у Белом Двору, неће моћи да буде одржан. Али, Њихова Kраљевска Височанства побринула су се да малишанима поклони буду достављени, да им и ове године празник буде испуњен радошћу, да знају да нису и никада неће бити заборављени.