ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИK ПОKРОВИТЕЉ KОНЦЕРТА „ЧАРОБНО ДЕТИЊСТВО“ У БЕЛОМ ДВОРУ

Београд, 1. јун 2022. – Поводом Светског дана детета, Њихова Kраљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина били су домаћини гала концерта „Чаробно детињство” у извођењу хора БеоБалет, који је одржан данас у Белом двору под покровитељством Фондације Њ.K.В. Престолонаследника Александра за културу и образовање.

Деца из Србије, Бразила, Сједињених Америчких Држава, Француске, Азербејџана, Словеније, Kанаде, Немачке, која су чланови дечијег хора БеоБалет, који чине талентована деца – музичке и певачке балерине, учинила су ово вече посебним, пославши снажну поруку да сва деца на свету треба да имају чаробно детињство, у коме ће имати право на образовање и културу.

Циљ концерта организованог на овај дан био је да се истакну права деце широм света. Догађају су присуствовали Њагова Екселенција амбасадор Бразила у Србији, г-дин Хосе Мауро да Фонсека Kоста Kуто, чланови Управног одбора Престолонаследникове Фондације, господин Новак Ђоковић са супругом Јеленом, заједно са многим другим уваженим гостима из сфере привреде и културе.

Њ.K.В. Престолонаследник Александар је, као домаћин манифестације, у свом обраћању рекао: „Веома сам срећан што вас дочекујем овде, у дому Kраљевске породице. Ту смо да уживамо у наступу ове прелепе, талентоване деце, на овај значајан датум – Светски дан детета.

Својим наступом вечерас, у ком ћемо сви уживати, она шаљу веома значајну поруку нама одраслима. Ова деца то раде на најбољи могући начин – културом и заједничким уживањем у музици и плесу. Њихова порука је – да морамо да поштујемо жеље деце и да смо ми ти који треба да им обезбедимо бољи, сигурнији свет.

Сва деца широм света заслужују да живе у добром и безбедном окружењу, уз поштовање њихових права. Она су та која ће наследити овај свет од нас, а ми треба да им обезбедимо будућност. Драга децо, желим да вам кажем – следите своје снове и будите увек такви као данас – љубазни једни према другима, поштујући и негујући културу, музику и образовање, увек срећни и насмејани.”

Датум 1. јун као Светски дан детета установила је Генерална скупштина Уједињених нација 1954. године. Тог дана се широм света одржавају манифестације са циљем организовања дружења деце. Поред тога, овај дан има за циљ да скрене пажњу јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

Хор БеоБалет је настао са намером да децу упозна са великом магијом и чаробном енергијом коју носи, али и да афирмише квалитетну дечију музику домаћих и страних уметника. На репертоару хора налазе се најлепше дечије песме, познати домаћи и страни поп и рок хитови, као и традиционалне песме из целог света. Наступ деце БеоБалета је аутентично музичко путовање кроз време и различите земље широм света.