Принц Филип: Најхрабрији и најчаснији Срби данас живе у Црној Гори и на КиМ

Најхрабрији и најчаснији људи нашег времена живе на простору Косова и Метохије и Црне Горе, поручио је принц Филип Карађорђевић честитајући Божић путем своје Фејсбук странице.

– Наше мисли су и данас биле уз наш народ у Црној Гори. Слике које су нам јуче и данас стигле из Српске Спарте вредне су дивљења и поноса, и уливају наду да ћемо се као народ и као Црква Божија изборити са свим недаћама и проблемима у којима се налазимо – написао је Филип и додао:

– У мислима смо данас били и са нашим народом на Косову и Метохији. Фотографије са прославе Бадње вечери у Високим Дечанима, у Ђаковици, Великој Хочи, Литургија у Грачаници сведоче о неустрашивости и непоколебљивости пастира наше Цркве и нашег народа да вјерно свједоче православну вјеру и српско име на том најсветијем простору наше земље – поручио је принц Филип.

Он је захвалио Србима са простора Црне Горе и Косова и Метохије „за сву наду коју нам уливају својом истрајношћу, вјером и љубављу коју свједоче својим дјелима“.

НА ЛИТУРГИЈИ СА СРБИМА У ЛОНДОНУ

Како је истакао на својој ФБ страници, Принц Филип божићно јутро са супругом Даницом и сином Стефаном провео у Цркви Светог Саве у Лондону где су заједно са својим сународницима присуствовали Божићној литургији.

Извор: mitropolija.com