ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА И ЛАЈФЛАЈН KАНАДА НАСТАВЉАЈУ ДА ПОМАЖУ УСТАНОВАМА У СРБИЈИ

Београд, 27. април 2022. – Центар за заштиту одојчади, деце и омладине „Звечанска“ у Београду, Прихватилиште за децу Београда, као и Специјална психијатријска болница „Kовин“ добили су неопходну помоћ, коју је прикупила Хуманитарна организација Лајфлајн Kанада, чији је покровитељ Њ.K.В. Принцеза Kатарина, а који им је испоручила Принцезина Фондација из Београда.

Донације које су успешно прикупљене у оквиру традиционалне активности коју Лајфлајн Kанаде организује сваке године, искоришц́ене су за куповину неопходних уређаја и опреме, који су уручени деци, корисницима и запосленима у наведеним установама.

Великодушна помоц́ донатора Лајфлајна Kанаде омогуц́ила је корисницима ових установа да добију 2 пирографа, 2 бежична звучника, постељину, ц́ебад, одец́у и пелене. Ово је био други део активности која је почела раније у марту ове године, донацијом за Геронтолошки центар у Београду.

Њ.K.В. Принцеза Kатарина је веома захвална свим донаторима Хуманитарне организације Лајфлајн Kанада и српској дијаспори, на несебичној помоц́и и што не заборављају наш народ и нашу земљу.

„Веома сам срец́на што је ова акција коју традиционално организује Лајфлајн Kанада и ове године успешно завршена. Велико хвала свим великодушним донаторима и нашим дивним прријатељима из српске дијаспоре, који су препознали потребе установа у Србији и на тај начин омогуц́или бољи живот великом броју деце, као и одраслих, који у њима живе и користе њихове услуге.

Ваша несебична подршка омогуц́ила је да се многи животи у Србији и Републици Српској промене на боље, донели сте им радост и осмехе на лица, као и осећање да нису заборављени. Народ Србије је увек срец́ан што има праве и искрене пријатеље који, иако живе далеко од Србије, не заборављају оне којима је потребна помоц́ у нашој земљи“, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

В.д. директорка Специјалне болнице за психијатријске болести „Kовин“ др Јованка Петровић, специјалиста психијатрије, овом приликом је изјавила: „Ово је још једна у низу хуманитарних донација које је Њено Kраљевско Височанство допремила нашој установи, и желим да се у име свих пацијената и запослених захвалим Принцези Kатарини, као и њеној Фондацији у Београду и хуманитарној организацији Лајфлајн Kанада. Знамо да увек можемо да рачунамо на вас и на вашу подршку, који су нам изузетно значајни и олакшавају и доприносе нашем раду.“