ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА ПОВОДОМ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ РАKА ДОЈKЕ

Београд, 15. март 2021. године – Поводом Националног дана борбе против рака дојке, који се обележава 20. марта, Принцеза Kатарина жели још једном да укаже на важност превентивних прегледа за очување здравља жена.

Током ове недеље, мобилни мамограф који је Фондација Принцезе Kатарине донирала Kлиничком центру Ниш, биће постављен у Ивањици, испред Дома здравља. Од понедељка, 15. марта до недеље, 21. марта од 8 до 20 часова, даме ће моћи да обаве превентивни преглед дојке у мобилном мамографу који већ 11 година обилази Србију и омогућава женама да без чекања и заказивања, обаве овај важан преглед и сачувају своје здравље. У акцији учествује и компанија Л’Орéал Балкан, захваљујући којој ће свака дама која у наведеном периоду дође на преглед, добити на поклон пакет Л’Орéал производа.

“Моја Фондација већ дуги низ година ради на подизању свести жена и јавности о раном откривању рака дојке. Превенција и прегледи су веома важни. Свака жена – супруга, сестра, кћерка, мајка или бака морају да се осећају важно и да брину о свом здрављу. Идите на редовне прегледе, јер је то једини начин да се болест открије на време и излечи. Драге даме, дођите на превентивни преглед, сачувајте себе и своје здравље”, поручила је Принцеза Kатарина.

Изузетно значајан допринос дала је компанија Л’Орéал Балкан која је овом приликом издвојила производе у вредности од милион динара како би обезбедила свакој дами која дође на преглед и поклон изненађења.

“Наша компанија, светски лидер у козметици, већ деценијама подржава и охрабрује жене широм света. Драго нам је што смо у Србији у прилици да наставимо тим путем и кроз ову сарадњу допринесемо ширењу свести о значају превенције у очувању здравља жена у Србији“, изјавила је Вања Панајотова, генерална директорка Л’Орéал-а за Адриа-Балкан регију.

Откако је основана 2001. године, Хуманитарна Фондација Принцезе Kатарине активно се бави подизањем свести о важности превенције, лечења и борбе против рака дојке, као и обезбеђивањем медицинске опреме за лечење ове болести.

Захваљујући донацији покретног дигиталног мамографа Kлиничком центру Ниш, прегледано је више од 135.000 жена широм наше земље. Kлиничком центру Ниш, Фондација Принцезе Kатарине помогла је и донацијом дигиталног мамографа и радном станицом за дигитални мамограф. Такође, Институту за Онкологију и радиологију Србије донирана је нова медицинска опрема и реагенси који се користе за генетичко тестирање наследне предиспозиције за карцином дојке и јајника. Под покровитељством Принцезе Kатарине, у Београду је 2019. године организована и „Трка за лек“, са циљем да се подигне свест жена и читавог друштва у борби против рака дојке, као и да се не забораве жене које су изгубиле битку са овом болешћу.