Славски пријем Удружења Краљевина Србија

Удружење Краљевина Србија, највећа невладина организација у Србији са преко 20000 чланова која ради под покровитељством Краљевске породице Карађорђевић, у недељу 25. фебруара 2018. на Белом двору у Београду обележило је своју крсну славу Светог Симеона Мироточивог и десетогодишњицу постојања свечаним пријемом на Белом Двору у Београду,  25. фебруара 2018.

Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј је и ове године пресекао славски колач Удружења, на Литургији одржаној ујутру истог дана, у капели Патријаршије Српске православне цркве

Пријему на Белом двору су присуствовали: Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар, Принцеза Катарина, Принц Михаило и Принцеза Љубица, госпођа Алисон Ендруз, ћерка Њихових Краљевских Височанстава, чланови саветодавних тела Круне: проф. др Драгољуб Кавран, Предраг Марковић, Владан Живуловић и Љубодраг Грујић, амбасадори и изасланици амбасада Катара, Краљевине Мароко, Либана, Мијанмара, Египта, Уједињених арапских емирата, Македоније и Туниса, делегација организације АНРМ – удружења монархиста Румуније, градоначелници и председници општина, привредници, представници медијских кућа, културног и јавног живота Србије и бројни други уважени гости.

ЊКВ Престолонаследник Александар је у свом обраћању гостима по први пут јавности саопштио и име новорођеног Принца Стефана, сина Принца Филипа и Принцезе Данице. Престолонаследник је у говору истакао своју подршку члановима Удружења у свим активностима које обављају на промоцији вредности уставне парламентарне монархије, као и битну чињеницу да Удружење није политичка странка и да је отворено за све грађане, без обзира на њихову политичку, националну, верску и било коју другу припадност.

Удружење Краљевина Србија је ову јубиларну годину посветило борби против карцинома дојке, едукацији и превенцији, у чију сврху је промењен грб удружења како би се што више повећала видљивост. Пријему су присуствовала бројна удружења за борбу против ове опаке болести, а госпођа Весна Бонџић из женског центра „Милица“ из Врњачке Бање се обратила скупу.

аутор: Урош Парезановић
Председник Извршног одбора
Удружења Краљевина Србија