Свечана седница Удружења Краљевина Србија Расински округ у суботу 26. октобра

Удружење Краљевина Србија Расински округ у суботу 26. октобра одржаће свечану седницу на којој ће представити рад и активности у претходних годину дана а потом ће бити одржана промоција књиге „Света Анастасија српска“, аутора Маје Ковачевић из Краљева.

„Позивамо вас на свечану седницу Удружења Краљевина Србија у Расинском округу, 26. октобра 2019. у 18:00 часова у великој свечаној сали Народног музеја у Крушевцу.
У првом делу седнице представићемо рад и све активности Удружења Краљевина Србија у целом Расинском округу у претходних годину дана.
Други део свечане седнице је промоција књиге „Света Анастасија српска“, аутора Маје Ковачевић из Краљева, уз извођење три песме истоименог хора.
Маја Ковачевић је мајка са великим М јер је она мајка 11-торо деце а поред тога је новинар и публициста, уредница „Краљевских новина“, „Гласа Србије“ и „Гласа Академске Србије“. Добитница је и награде „Кондир Мајке Југовића“ Српске краљевске академије која се додељује мајкама које имају више од деветоро деце. Такође је и председница удружења „Кнегиња Персида Карађорђевић“ које се залаже за бољи живот породица са више деце у овој нашој драгој и напаћеној Србији која из разних разлога, опасно нагиње ка томе да заврши ,,под једном шљивом“.
Маја је 2018. године је објавила књигу о Анастасији Немањић, мајци Светог Саве, под називом „Света Анастасија Српска“. С обзиром да се о женама из средњег века мало писало, а посебно о жени Стефана Немање, књига пружа прилику да се упознате са српском владарком, узорном мајком шесторо деце и великом светитељком, чије мошти почивају у Студеници.
Добро нам дошли!“

Преузето са brusonline.com