У СУСРЕТ ХУМАНИТАРНОЈ АУКЦИЈИ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА ЦИЛЕТА МАРИНКОВИЋА

У присуству Њихових Краљевских Височанстава Принца Наследника Петра и Принца Филипа, амбасадора Србије у Великој Британији Њ.Е. господина Огњена Прибићевића, Сир Пола Џаџа, председника Британско-српске привредне коморе и патрона „Кембриџ Џаџ бизнис скул“ и Дане Маринковић, уметнице и ћерке Цилета Маринковића, свечано је отворена хуманитарна изложба слика у „Галерији 106“ у Лондону. Овај догађај само је увод у велику аукцију и хуманитарни коктел када ће угледне званице куповином слика Цилета Маринковића и хаљина креаторке Роксанде Илинчић моћи да помогну прикупљање средстава за лечење деце са посебним потребама из Србије.

„У сарадњи са Лајфлајн хуманитарном организацијом чији је покровитељ њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина, као и окупљањем утицајних уметника Цилета Маринковића и Роксанде Илинчић, организовали смо изложбу чији је крајњи циљ помоћ нашој деци. Сви хумани људи добре воље имаће прилику да у понедељак, 6. фебруара учествују у великој аукцији и дају свој допринос у хуманитарној мисији Принцезе Катарине. Надамо се да је ово само почетак увезивања уметности и хуманости, на путу ка бољем сутра“, рекла је на отварању госпођа Алисон Ендрјуз, главни организатор пројекта и ћерка Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине.

Добротворни коктел и аукција биће одржани у присуству Њихових Краљевских Височанстава Престолонаследника Александра и Принцезе Катарине у понедељак, 6. фебруара 2017, у 18 часова у Универзитетском клубу жена, у Мејферу у Лондону. Хуманитарни коктел и аукција окупиће утицајне личности из Лондона и Београда, а присутни ће осим у куповини омиљених комада моћи да уживају и у разговору са уметницима.

Куповина карата за добротворну аукцију: +44 2074933715 | lifelineuk@pkfond.rs | www.lifelineaid.org

Хуманитарна организација Лајфлајн чији је покровитељ Принцеза Катарина, има канцеларије у САД – у Чикагу и Њујорку, Канади (Торонто), Великој Британији (Лондон) и Грчкој (Атина), а хуманитарне активности у Србији спроводи преко Фондације Њеног Краљевског Височанства Принцезе Катарине.
Милан Маринковић – Циле један је од наших најпознатијих ликовних уметника са више од седамдесет самосталних и две стотине групних изложби у досадашњој каријери.
Роксанда Илинчић је светски позната модна креаторка позната по софистицираном и префињеном гламуру који прате многе познате личности из света музике, филма, политике.